Zakaj je masaža dobra za vaše zdravje?

tajska masaža

Zakaj je masaža dobra za vaše zdravje?

tajska masaža
Masaža vpliva na vsak del našega telesa, neposredno ali posredno in je preprost način zdravljenja in sproščanja. Najbolj koristna masaža za zdravljenje različnih tegob je tajska masaža saj je staro naravno zdravilo katerega se poslužujejo že stoletja.

9 pozitivnih lastnosti tajske masaže

Skeletni sistem: Masaža posredno vpliva na zdravje vaših kosti. Izboljšana cirkulacija krvi prinaša kisline in hranila v kosti. Zožanje sklepov in bolečine v njih se lahko zato znatno zmanjšajo. Kar pa je najbolj pomembno, mišice postanejo bolj prožne.

Mišični sistem

Nekateri masažni gibi se sprostijo in raztezajo mišice in zmanjšujejo mišično napetost. Masaža prav tako naredi mišice bolj prilagodljive z zmanjšanjem mišičnega tona. Mišice, utrujene z vadbo, se hitreje obnovijo z masažo kot s počitkom.

Živčni sistem

Pomirjujoča masaža lahko olajša razdražljivost živčevja in stresne bolezni, kot so nespečnost in napetost glavobolov. Če se energično uporablja za stimulacijo, lahko masaža zmanjša utrujenost.

Obtočni sistem

Masaža lahko izboljša pretok krvi, kar lahko pomaga pri slabem krvnem obtoku.

Limfni sistem

Nežna masaža stimulira limfni sistem, ki pomaga očistiti telo sprošča izločanje odpadnih snovi. Sproščujoči učinek masaže razbremeni stres, kar lahko poveča imunski sistem.

Dihalni sistem

Ko med masažo postanete bolj sproščeni se dihanje upočasni in je globlje. Podobno, kot pri meditaciji, kjer z umirjenim dihanjem umirimo telo.

Prebavni sistem

Masaža sprošča in tako poveča prehajanje hrane in odpadnih snovi skozi prebavni sistem. Ta sprostitev ima lahko na prebavni sistem uravnotežen učinek.

Urinarni sistem

Odpadni produkti, ki so bili sproščeni med masažo, najdejo pot skozi kri do ledvic, kjer jih filtriramo in nato odstranimo.

Ženske težave

Težave z menstruacijo, kot so bolečine v obdobju PMS-ja, lahko ublažijo sproščujoči učinki masaže, kot tudi simptome menopavze.

Ne smemo pa zanemariti dejstva, da masaža vpliva tudi na lepoto našega telesa. Zato si jo privoščite in naredite nekaj zase in za svoje zdravje.

Share this post