5 razlogov za redno masažo in odpravo stresa

antistresna masaža

5 razlogov za redno masažo in odpravo stresa

antistresna masaža
Ste izpostavljeni zaradi obremenjujočega dela? Ali se vaše telo pogosto počuti izmučeno in zlomljeno od vaše vsakdanje rutine? Je vaše življenje stresno? Pogosto ljudje občutijo stres z bolečinami v telesu bodisi v vratu, hrbtu ali na drugem predelu telesa. Ob redni masaži, le enkrat na mesec lahko naredite čudež za vaše telo in duha. Masaža ima številne prednosti, ki lahko pozitivno vplivajo na zdravje vašega telesa in uma.

Masaža pozitivno vpliva na zdravje vašega telesa

1. Masaža znatno zmanjša stres
Splošno znanje, da lahko masaža pomaga sprostiti in razbremeniti stres je dokazano. Po raziskavah masažne terapevtske zveze masaža znatno zniža krvni tlak in srčni utrip. To prispeva k bolj sproščenemu in polnemu življenju. Znano je, da masaže zmanjšajo raven kortizola in telesnega stresnega hormona v telesu, s čimer se neposredno zmanjša stres. Prav tako masaža pomaga telesu za sproščanje endorfinov, ki vam pomagajo pri dobremu vsesplošnemu počutju.

2. Masaža izboljša telesno učinkovitost
Za mnoge športnike je običajna redna masaža nujno potrebna. Masaže izboljšajo prožnost in povečajo pretok krvi v mišice. Pomagajo zdraviti bolečine v telesu, ki jih povzroča naporna fizična aktivnost. Prav tako je znano, da zmanjšajo čas okrevanja od poškodb. Z rednim masažnim zdravljenjem lahko olajšate bolečo mišico.

3. Masaža izboljša telesno držo
Redna masaža lahko ublaži boleče mišice in s povečanjem pretoka krvi v mišice bo masaža popustila vaše tesne mišice in zmanjšala togost. Sedenje povzroča veliko škodo našemu telesu zato masaža znatno zmanjša škodo, ki jo pridobimo skozi to fazo. Pozitivno lajša tesna ramena, vnet hrbet in bolečine. Na splošno redne masaže zmanjšajo napetost in izboljšajo držo.

4. Redne masaže povečujejo imunski sistem
Masaže povečajo število belih krvnih celic teles in pomagajo v boju proti boleznim. Prav tako lahko izboljšate svoj limfni sistem in odstranite toksine iz telesa, tako da uživate v rednih masažah. Masaže pomagajo očistiti telo škodljivih toksinov in tako bo vaše telo izgledalo povsem pomlajeno. Ohranite zdravo telo in izboljšajte imunski sistem tako, da se razbremenite z rednimi masažami.

5. Uživajte v boljšem spanju z rednimi masažami
Imate težave s spanjem? Več študij kaže, da masaža dejansko izboljša spanec. S povečanjem ravni serotonina in z zmanjševanjem stresa vam masaža pomaga hitreje zaspati in se naspati.
Zmanjšanje anksioznosti in bolečine v mišicah nam pomaga pri mirnejšem nočnem spanju. Masaže vam pomagajo preživeti več časa v globokem spanju.

Share this post