Čudežne masažne točke na stopalih

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

masažne točke na stopalih

masažne točke na stopalih
Refleksoterapija je masaža, ki odlično vpliva na zdravje našega telesa. Refleksna masaža stopal je energetska masaža pri kateri maser na določene točke na stopalih deluje na različne dele telesa in notranje organe. Tovrstno masažo so izvajali že pred petimi tisočletji danes pa je zopet zelo priljubljena masaža. Pogosto jo ljudje jemljejo kot alternativno zdravljenje različnih bolezenskih stanj.
Seveda pa mora maser zelo dobro poznati točke,ki ugodno in pozitivno vplivajo na bolezensko stanje saj je refleksoterapija pravzaprav akupresura. Z uporabo moči in občutljivosti prstov naj bi akupresura lajšala s stresom povezane težave in bila dobra za krepitev imunskega sistema. Akupresura naj bi tudi zmanjševala napetost, povečevala prekrvavitev ter zmanjševala bolečino.
Akupresurne točke na površini kože imajo visoko električno prevodnost in najbolj učinkovito prevajajo zdravilno energijo. Na Kitajskem pravijo zdravilni energiji Qi ali Chi, na Japonskem Ki.

Maser s pritiskov na refleksne točke sprosti in uravnovesi celo telo ob tem pa se vzpodbudi tudi krvni obtok in sprostitev blokade. Naša stopala izražajo marsikaj in pomenijo bistven nemoten pretok energije po našem telesu. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi, kadar pa se pojavijo blokade in napetosti v našem telesu zbolimo.

Najpomembnejše refleksne točke

Na nožnem palcu je točka za glavo (na vrhu palca za možgane), na sredincu za bronhije, na blazinici med kazalcem in sredincem je točka za oči, med prstancem in mezincem pa točka za ušesa. Notranja stopalna kost ustreza hrbtenici. Če želi maser vplivati na ščitnico, bo pritisnil na blazinico pod palcem tik pred začetkom stopalnega loka. Na zunanji zgornji strani stopala so točke za vranico, roke in nadledvično žlezo, na sredini stopala za ledvice, sečevod, tanko in debelo črevo ter proti peti na notranjem delu za mehur. Teh točk je še veliko – če vas bolijo kolena, vam bo terapevt pritisnil na peto na desni strani, če vas muči išias, pa na konico pete …

Tudi na rokah

Refleksno masažo lahko izvajamo tudi na dlaneh, kjer so prav tako razporejene refleksne točke. V obeh primerih pa ima refleksna masaža številne blagodejne učinke: pospešuje odvajanje strupov iz telesa, spodbuja delovanje notranjih organov, zmanjša bolečine, izboljšuje prekrvavitev in pospeši pretok limfe. Deluje tudi protistresno in omogoča globoko sprostitev, pomaga pa tudi pri bolečih menstruacijah in glavobolih. Z refleksno masažo si lahko pomagajo tudi astmatiki, nosečnice, ki jim otekajo noge, ljudje z žolčnimi in ledvičnimi kamni. Z redno masažo lahko preprečimo prehlad, bronhitis in gripo.