Masaža obraza

masaža obraza

Masaža obraza

masaža obraza
Masaža obraza je prijetno in sproščujočo doživetje zaradi česar se počutite sveže in brez stresa. Na vašo kožo vpliva s pozitivnimi učinki saj pospešuje krvni obtok, povečuje prekrvavitev ter nahrani vaše celice s kisikom ter pomaga pri regeneraciji tkiv.

Masaža obraza ima veliko prednosti in pozitivnih lastnosti.

Masaža obraza zmanjšuje anksioznost in lahko izboljša negativno razpoloženje. Sproščujoča masaža je lahko tisto, kar potrebujete za znatno zmanjšanje stresa. Ali veste, da imate več kot trideset mišic na vašem obrazu in vratu. Te mišice se vseskozi raztezajo in krčijo pri čemer izrabljajo energijo, posledica tega pa je nabiranje odpadnih snovi v našem telesu.

Masaža obraza ima veliko prednosti in pozitivnih lastnosti.

Preprečuje gube
Dnevni stres pogosto povzroči napetost v mišicah.. Nežna in rutinska masaža obraza lahko pomaga sprostiti tesne mišice na obrazu in zmanjša linije, ki jih tvorijo. Koža postane mehkejša, bolj sveža ter bolj napeta. Gube so bolj mehkejše zaradi česar bo vaša koža videti bolj mladostna.

Zmanjšuje napetost
Ko se mišice na obrazu napolnijo, imajo večjo verjetnost, da prikrivajo gube, zato jih je treba redno masirati. “Vse, kar potrebujete, je 1 do 2 minuti na dan, da se sprostite, Vendar pa je čas, potreben za masažo obraza, odvisen od vrste kože. Za mastno kožo, ki je nagnjena k aknam, je najbolje, da masaža traja več kot 20 minut. Če je koža normalna ni potrebno več kot 20 minut masaže saj lahko preveč stimulacije povzroči zlom.

Olajša simptome alergij
Terapevtska masaža lahko pomaga pri lajšanju simptomov alergij kot so sinusni zastoji. Zgorevanje sluzi v sinusnih predelih lahko povzroči pritisk, oteklino in glavobole. Vdihavanje s paro in nežna masaža pripomorejo k mobilizaciji izločkov, izboljšanju drenaže in lajšanju zastojev. Če imate bolj resne sinusne razmere, kot je okužba, se posvetujte z zdravnikom.

Detoksificirajte telo
Masaža obraza stimulira limfni sistem in olajša izločanje toksinov iz obraznega področja. Limfni sistem igra ključno vlogo pri zdravju. Limf je čista tekočina, ki iz telesa odstrani toksine. Filtrira se skozi bezgavke in se premika v krvni obtok, kjer se lahko izločajo toksini. Premikanje mišic je potrebno za potiskanje limfne tekočine skozi telo. Pomanjkanje gibanja lahko privede do počasnega limfnega sistema in nastanka toksinov. Mnoge bezgavke so raztresene po celotni površini obraza, zlasti ob robu brade in čeljusti.

Share this post