Vse kar še ne veste o tajski masaži

Tradicionalna tajska masaža

Vse kar še ne veste o tajski masaži

Tisočletja tradicije

Zdravljenje naj bi nastalo pred več kot 2.500 leti s priznanim zdravnikom Jivaka Kumar Bhaccha v Indiji, ki je potoval na Tajskem in širil budizem v sebi. Tajska masaža je del zakladnice tradicionalne tajske medicine, ki se je uveljavila v del kulture že stoletja nazaj. Danes jo izvajajo maserji širom sveta iin je čedalje bolj razšrjena. Obstajata dve vrsti tajskih masaž, to sta dvorna (Nuad Chaleisak) masaža in ljudska (Nuad Raschamak) masaža.

Pri dvorni masaži maser uporablja le svoje roke in masaža se običajno prične pri kolenih.  Stranka mora ležati na trebuhu in maser za masažo uporablja vse dele dele telesa. Medtem, ko pri ljudski masaži stranka leži na hrbtu in maser uporablja le svoje roke, ne pa tudi drugih delov telesa. Masaža se začne pri podplatih.
Tajska masaža deluje na podlagi obstoja “energetskega telesa”, ki vključuje “sen” ali energetske linije. Deluje s pomočjo tlaka, kompresij in raztezanj, ki sproščajo blokade za obnovitev prostega pretoka življenjske energije.
Je nacionalna veda in umetnost manualne medicine. Je fantastičen način za povečanje splošne prožnosti kože. Blagodejno vpliva na sprostitev sklepov in mišic ter izboljšanje gibanja. Tajska masaža je odlična regeneracija in sprostitev po športni aktivnosti. Tajska masaža je kombinacija nežnih ročic in raztegnjenih gibov, da se sprostijo sklepi in mišice. Za razliko od klasičnih masaž, ki se izvajajo na mizi se tajska masaža izvaja na tleh.

Kakšen je namen tajske masaže?

Cilj je uskladiti telo, ublažiti blokade in povrniti pomanjkljivosti vzdolž energetskih vodov. Ima podobno uporabo tradicionalne kitajske medicine, kot je akupunktura, ki uporablja igle za manipulacijo tlačnih točk – namesto tega tajska masaža spodbuja te iste točke z zdravilnim dotikom. Kot oblika fizikalne terapije pomaga povečati obseg gibanja in mišične moči.
Prednosti tajske masaže
Izkušnje tajske masaže povzročajo občutek miru in počitka ter splošno povečanje energije. Zdravljenje lahko zagotovi tudi olajšanje bolečine in napetosti mišic, vodi do večje fleksibilnosti in izboljša krvno in limfno cirkulacijo. Prav tako se šteje za način za preprečevanje bolezni s pomočjo razbijanja energetskih blokad, preden psihološko ali fizično povzročijo težave.
Tajska je domovina številnih zdravilnih rastlinskih vrst. Zato so del tajskega vsakdana. Zdravilne rastline uporabljajo tako v kuhinji kot tudi za učinkovito zdravljenje tegob. Za tajske maserje te rastline predstavljajo sestavni del vsake masaže. Tako med zdravilne tajske masaže sodijo masaža z eteričnimi olji in masaža s toplimi zelišči. Za odlično tajsko masažo vam ni potrebno na Tajsko ampak k izkušenemu tajskemu maserju. Pravijo, da se človek v mojstra oblikuje skozi leta isto pa velja za dobre tajske masarje. V salonu tajskih masaž Onzonthai boste zagotovo dobili po kar ste prišli. Kvalitetno tajsko masažo, ki jo izvajajo izkušene maserke ter pristno pomirjajoč ambient.

Share this post