Pozitivni učinki masažne terapije za diabetike

Masaža stopal

Pozitivni učinki masažne terapije za diabetike

Masaža je ena najstarejših in najvarnejših metod, ki se izvajajo za dobro zdravje. Je praksa pritiskanja na mišice in mehka tkiva telesa z uporabo rok, prstov, podlakti, komolcev ali stopal. Izboljša cirkulacijo krvi v telesu in s tem zmanjšuje bolečine, zmanjšuje stres, depresijo in tesnobo. Terapevt za masažo lahko uporablja različne oblike masažnih tehnik.

Uporaba masažne terapije za sladkorno bolezen v zadnjih nekaj letih močno narašča.

Različne študije so pokazale, da bolniki s sladkorno boleznijo uporabljajo masažno terapijo v povezavi z rednimi medicinskimi zdravljenji.

Prednosti masažne terapije je neverjetna in lahko segajo od spodbujanja limfnega sistema, zniževanja ravni krvnega sladkorja, do odstranjevanja toksinov iz telesa. Masaža izboljša krvni obtok v telesu in zmanjša slabe učinke, ki so nastali zaradi sladkorne bolezni, kot so strjevanje arterij. Ko se krvni obtok v telesu izboljša, se telesnim celicam dovaja več kisika in hranil, kar izboljša uporabo insulina s celicami. Prav zato je to zelo pomemben del zdravljenja pri ljudeh z diabetesom saj izboljša krvni obtok v okončinah.

Masažna terapija že dolgo dokazuje, da povečuje kroženje, ki je pogosta težava za bolnike s sladkorno boleznijo. Zaradi poškodb kardiovaskularnega sistema diabetes pogosto povzroči otekanje v spodnjih okončinah.
Visok krvni sladkor iz sladkorne bolezni lahko povzroči tudi zgostitev vezivnega tkiva po celem telesu, kar povzroči zmanjšanje prožnosti in bolečine po celem telesu. Masaža ima dokazano sposobnost, da obnovi fleksibilnost in elastičnost mišic, kar je pomembno za korist ljudem s sladkorno boleznijo.

V masažnem salonu Onzonthai bomo poskrbeli za tiste, ki imajo
– pekoče bolečine v mečih
– pogoste krče v nogah
– hladna stopala
– rane, ki se težje celijo

Refleksoterapija nog je odličen način za zmanjšanje stresa, tesnobe in depresije ter telesne bolečine. Dokazano je, da izboljša spanec in pomaga pri obvladovanju stresa, bolezni in bolečine iz različnih fizičnih stanj. Vse prednosti masaže veljajo za tiste s sladkorno boleznijo, skupaj z dodatno koristjo izboljšanih simptomov nevropatije, zmanjšanim krvnim sladkorjem, boljšim ravnotežjem in fleksibilnostjo nog in izboljšanim krvnim obtokom. Refleksoterapija s pomočjo refleksnih točk na stopalih aktivira zdravilne moči telesa.

Share this post