Masaža in nosečnost: prednosti prenatal masaže

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

masaža za nosečnice

masaža za nosečnice
Študije kažejo, da lahko masažna terapija, izvedena med nosečnostjo zmanjša anksioznost, zmanjša simptome depresije, zmanjša bolečine v mišicah in bolečine v sklepih ter izboljša rezultate pri delu in zdravje novorojenčkov. Masažna terapija obravnava različne potrebe z različnimi tehnikami.
Masaža je namenjena zmanjšanju mišične napetosti in izboljšanju limfnega in krvnega obtoka z blagim pritiskom na mišične skupine telesa. Masaža je priporočena med nosečnostjo saj obravnava številna pogosta neugodja, povezana s spremembami skeleta in sprememb v cirkulaciji, ki jih prinašajo hormonski premiki.
Pri ženskah, ki so dobivale dvotedensko masažo le pet tednov, so se zmanjšali hormoni, kot sta noradrenalin in kortizol(hormoni, povezani s stresom), povečali dopamin in serotonin (nizke ravni teh hormonov so povezane z depresijo).

Masaža za nosečnice ima ogromno pozitivnih lastnosti

Te spremembe v ravneh hormonov so privedle do manj zapletov med rojstvom in manj primerov novorojenih zapletov, kot je nizka porodna teža. Dokazi močno nakazujejo, da so velike koristi za novorojenčkovo zdravje, če je terapevtska masaža vključena v redno oskrbo pred rojstvom.

Zmanjšanje otekline

Edem ali otekanje sklepov med nosečnostjo pogosto povzroča zmanjšano kroženje in povečan pritisk na glavne krvne žile s težko maternico. Masaža pomaga spodbuditi mehka tkiva za zmanjšanje zbiranja tekočin v oteklih sklepih. To tudi izboljša odstranjevanje tkivnih odpadkov, ki jih nosi limfni sistem telesa.

Izboljšanje živčnih bolečin

Pri mnogih ženskah v pozni nosečnosti se bolečine v išijskem živčnem sistemu pojavljajo na mišicah medeničnega dna in spodnjega dela hrbta. Tlak maternice širi napetost v mišice zgornje in spodnje noge, zaradi česar se nabreknejo in pritiskajo na bližnje živce.

Masažna terapija odpravlja vnetje živcev s pomočjo sproščanja napetosti na mišicah. Mnoge ženske so med nosečnostjo doživele znatno zmanjšanje bolečin v živčevju med masažo.

Masaža za nosečnice ima vrsto pozitivnih lastnosti

– izboljša prekrvavitev
– okrepi in sprosti notranje utrujene mišice
– poveča pretok energije
– sprosti misli, telo in duha
– zmanjšuje stres
– zmanjšuje zastajanje vode v telesu in nastanek strij
– izboljša vaše počutje