Masažna terapija in njene zdravstvene koristi

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

tajska masaža

Masaža se izvaja že tisoče let. Danes, če potrebujete ali želite masažo, lahko izbirate med približno 80 masažnimi slogami zdravljenja s širokim pritiskom, gibanjem in tehnikami. Vse to vključuje stiskanje, drgnjenje ali manipulacijo z mišicami in drugimi mehkimi tkivi z rokami in prsti. Včasih se uporabljajo tudi podlakti, komolci ali stopala.

Kateri masažni slogi so najboljši?
Morda ste opazili, da so različni slogi masaže priljubljeni v različnih časih. In morda se sprašujete kateri slog je najbolj primeren za vas in vaše zdravje ter dobro počutje. Slogi, uporabljeni pri masažni terapiji, segajo od dolgih, gladkih udarcev do kratkih udarnih udarcev. Nekateri masažni terapevti uporabljajo olja in losjone; drugi ne. Preden se odločite kateri masažni slog je najboljši za vas, se morate vprašati: ali želite preprosto in sproščujočo masažo ali masažo, ki je bolj zahtevne narave? Pred rezervacijo masaže dajte terapevtu vedeti, kaj si želite in vprašajte, kateri stil uporablja terapevt. Mnogi uporabljajo več kot en slog.

Sledi seznam nekaterih bolj priljubljenih stilov masažne terapije. Te štiri masaže so še posebej priljubljene.

 

Masaža izboljšuje vaše zdravstveno počutje

Tajska masaža
Med tajsko masažo terapevt uporablja svoje telo, da premakne stranko na različne položaje.
Terapevt uporablja svoje roke, kolena in noge, da vas premakne v vrsto joge podobnih odsekov ter tudi globoko kompresijo mišic, skupno mobilizacijo in akupresuro. Tajska masaža popravlja blokade, pomanjkljivosti in neravnovesja za katere se domneva, da izboljšuje zdravje stranke. Tajska masaža je včasih opisana kot boleča, vendar mora licenčni masažni terapevt uporabiti vaše povratne informacije in prilagoditi stopnjo tlaka in raztezanja. Pritiskanje na tako imenovanje “mišične vozle” lahko boli, vendar obstaja razlika med tovrstnim neugodjem in bolečino zaradi prevelikega ali neprimernega pritiska in raztezanja. Medtem, ko se težko izognemo nekaterim neugodjem pri usmerjanju mišičnih vozlov, mora usposobljeni licenčni masažni terapevt prilagoditi masažni tlak in gibe, tako da nimate bolečin.

 

tajska masaža

 

 

 

Masaža z vročimi kamni
Za to vrsto masaže terapevt postavlja ogrete kamne na določena področja telesa. Kamni se lahko uporabljajo kot masažno orodje skupaj z drugimi tehnikami masaže. Vroči kamni so lahko pomirjujoči in sproščujoči, ker prenašajo toploto globoko v telo.
Nekateri ljudje se lahko ob stresnem ali napetem času sprostijo v vročo masažo kamna kot način sproščanja. Obstaja veliko gibov, ki jih lahko uporablja terapevt, kot so dolgi dolgi krožni gibi in gnetenje.

 

tajska masaža

Refleksoterapija
Refleksoterapija uporablja roke, palec in prstne tehnike za spodbujanje določenih področij stopal. Refleksoterapevti verjamejo, da ta območja ustrezajo različnim delom telesa. Masaža se izvaja z razlogom saj se pričakuje, da bo spodbudila zdravje in dobro počutje.

Masaža za nosečnice
Med nosečnostjo gre vaše telo skozi velike spremembe. Masaža za nosečnice lahko pomaga pri teh spremembah z zmanjševanjem stresa, z zmanjševanjem otekanja rok in nog ter z razbremenitvijo bolečin v mišicah in sklepih. Masaža je lahko še posebej koristna v času, ko so lahko zdravila proti bolečinam in druge zdravstvene možnosti bolj omejene. Z uporabo posebej izdelanih masažnih blazin vam bo masažni terapevt pomagal doseči udoben položaj za tovrstno masažo.

Katere so zdravstvene prednosti masaže?
Mnoge vrste masaže ponujajo koristi, ki presegajo preprosto sprostitev. Tukaj je le nekaj zdravstvenih težav, ki imajo lahko koristi od masaže. Preden uporabite masažo za kakršno koli zdravstveno stanje, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Bolečine v hrbtu . Več kot ena študija je pokazala učinkovitost masažne terapije za bolečine v hrbtu.

Glavobol. Je druga najpogostejša vrsta bolečine. Nekatere študije kažejo, da lahko masažna terapija zmanjša število migren, ki jih ima oseba ter izboljša spanec.

Rak. Masaža lahko spodbuja sproščanje in zmanjša simptome raka ali neželene učinke zdravljenja. Masaža lahko pomaga zmanjšati bolečine, oteklino, utrujenost, slabost ali depresijo. Masaža zelo pomaga tudi izboljšati funkcijo vašega imunskega sistema.

Depresija. Pregled 17 kliničnih preizkušanj je pokazalo, da lahko masažna terapija pomaga zmanjšati depresijo. Toda za splošno anksiozno motnjo ni bilo učinkovitejše kot zagotavljanje pomirjujočega okolja in globokih dihalnih vaj.