Detox razstrupljevalna masaža

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

detox masaža z eteričnimi olji

Olje grozdnih pečk vsebuje velik delež nenasičenih maščobnih kislin (88,4%) in majhen delež nasičenih maščobnih kislin (11,6%). 

Olje iz grozdnih pečk vsebuje zelo visoko koncetracijo vitamina E, C, flavonoidov, linolske kisline, in sestavin imenovanih procianidini.Med ostalimi blagodejnimi učinki aktivne sestavine olja iz grozdnih pečk delujejo kot antioksidanti. To je dokazala tudi študija, kjer se je zdravim prostovoljcem, ki so jemali olje iz grozdnih pečk, nivo antioksidantov v krvi bistveno povišal.
Olje grozdnih pešk pridobivajo iz tropin. Vsebuje veliko vitamina E in flavonoidov,  ki delujejo kot odlični antioksidanti, zato ga priporočamo za nego zrele kože. Primerno je za vse tipe kože, še zlasti za mastno kožo, saj ne maši por. Spodbuja prekrvavitev, zato je odlična rešitev za vse, ki imajo težave s hladnimi stopali, nogami in rokami. Uporabljamo ga lahko tudi za nego nohtov in obnohtne kožice.Kaj je olje grozdnih pešk?
Je olje, ki ga pridobijo s hladnim stiskanjem grodnih pešk. Uporabljajo ga že stoletja kot odlično zdravilno sredstvo. Uporablja se za masaže, higienske proizvode, lasno kozmetiko, kreme ter celo kot zaščito pred sončnimi opeklinami ter v prehrani.
Katere koristi lahko pričakujemo od uživanja olja grozdnih pešk?
Vsebuje protivnetne učinkovine, antioksidante, antihistaminike, sestavine, ki preprečujejo staranje, preprečuje alergije, deluje antimikrobno. Prav zaradi tega ga uporabljajo pri zdravljenju številnih zdravstvenih težav. Olje zdravi arthritis, edeme, dermatitis, akne, gube, suho in občutljivo kožo, starostne pege, sončne opekline, spokana usta, rane, odrgnine, strije, vnetje žil, hemoroide, kronično imunsko pomanjkljivost, prezgodnje staranje, PMS, hujšanje, prhljaj, izpadanje las, bradavice, mišično degeneracijo… Študije pa so razkrile tudi, da ojača imunski sisitem ter zmanjša verjetost za nastanek raka ter ga preprečujejo.


UPORABA
Z masažnimi gibi ga po tuširanju nanesemo na telo. Uporabljamo ga lahko vsak dan. Shranjujemo ga v suhem in hladnem prostoru. Pazimo, da ne pride v stik z očmi.

UČINKI NA TELO IN RAZPOLOŽENJE
Olje grozdnih pešk je idealno za nego mastne kože, podvržene aknam. Kožo zmehča in ji da zdrav videz. Če imamo težave s hladnimi rokami in nogami, jih zmasiramo z oljem grozdnih pešk, ki bo spodbudilo prekrvavitev. Lahko ga mešamo z eteričnimi olji. Odlično je za nego lasišča, zato si nekajkrat mesečno privoščimo masko, ki bo pomagala preprečiti lomljenje las. Olje nanesimo na lasišče, počakajmo približno pol ure in nato lase umijemo s kvalitetnim šamponom. Olje grozdnih pešk je nepogrešljivo pri masažah.