Katero masažno olje je najboljše za vas?

masažno olje

Katero masažno olje je najboljše za vas?

masažno oljeMasažni terapevti za masažo uporabljajo različna olja in zelišča. So nepogrešljiv del vsake masaže. Olja se med seboj razlikujejo saj so nekatera bolj vpojna kot druga prav tako se med seboj razlikujejo po sestavi in vonju. Poznavanje nekaterih razlik med olji vam lahko pomaga izbrati najboljše olje za vas.

Arganovo olje

Arganovo olje je zelo dragoceno olje. Pridobivajo ga iz arganovih dreves. Je močan antioksidant in vlažilec kože. Vsebuje vitamin E zato spodbuja rast in obnovo kožnih celic. Vsebuje več kot 80% maščobnih kislin in je zaradi naravnega vira hranilnih vsebnosti pravi eliksir za kožo. Najnovejše raziskave kažejo, da je to olje učinkovito proti staranju kože. Po masaži z arganovim oljem bo vaše telo žametno mehko. Odličen je za vse vrste kože.

Kokosovo olje

Kokosovo olje je izredno hranilno saj kožo globinsko nahrani ter jo okrepi. Koža po masaži je sveža in prijetno mehka. Je izredno kvalitetno olje s koristnimi učinki saj je bogato z vitaminom E, ki pa je znan po tem, da pripomore do lepše kože. Koža bo zato bolj gladka in napeta. Primeren je za krajše masaže, ki se pogosto uporabljajo za odpravo mišične napetosti.

Jojobino olje

Jojoba olje v resnici ni olje. Pravzaprav je vosek, ki je pridobljen iz semena rastline jojoba. Jojoba olje je redko in se globoko vpije v kožo zato jo še dodatno vlaži in ščiti pred izgubo vlage. Vsebuje bogat vir vitamina E in deluje blagodejno na vaše telo in zaradi svoje voskaste sestave vašo kožo zaščiti in ji preprečuje nastajanje gub. Je odlična izbira za aromaterapijo.

Mandljevo olje

Mandljevo olje je eno izmed najbolj priljubljenih masažnih olj med masažnimi terapevti. Je eno izmed najstarejših skrivnosti naše narave. Mandljevo olje je primerno za masažo vseh tipov kože. Njegovi številni vitamini kožo blažijo in pomirjajo. Pogosto se uporablja za različna kožna vnetja vendar ljudje z alergijami na orehe ne smejo uporabljati tovrstnega olja.  Zaradi njegove nežne in bogate sestave mandljevega olja ga lahko kombiniramo tudi z drugimi izdelki za nego kože. Izredno priporočljivo je za nego novorojenčkov in uporabo obrazne kozmetike. Mandljevo olje sodi med najboljša masažna olja.

Macadamia olje

Macadamia je vrhunsko bio olje, ki odlično neguje in mehča vašo kožo. Je bogat z naravnimi esecialnimi spojinami zato koži povrne mladosten videz.  Je olje, ki je bogato z maščobo omega 7. Macadamio olje priporočamo za masažo zelo suhe in zrele kože.  Spada med vrhunska obnovitvena olja saj se hitro vpije in ne pušča mastnega filma na vaši koži.  Lahko se ga uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi olji. Še posebej se primeren za razdraženo, srbečo in pordelo kožo.

Share this post