Stopala so temelj našega telesa

masaža stopal

Stopala so temelj našega telesa

masaža stopal
Lahko bi rekli, da so stopala temelj našega telesa in najpomembnejše gibalno orodje na katerem stojimo. So izrednega pomena za kvalitetno življenje zato jim je potrebno posvetiti prav posebno pozornost. Ko so noge bolne je lahko preostalo telo neuporabno. Torej je pomembno, da skrbno negujete svoja stopala. Masaža nog ali refleksoterapija stopal je neprimerljiv užitek, ki lajša ne le utrujenost, temveč utrjuje tudi mišice nog in naše telo.

Stopala so temelj našega telesa

Masaža nog in stopal se nekoliko razlikuje od masaže hrbta. Razlika je v tem, da masaža stopal in nog stimulira ne le mišice temveč tudi pozitivno vpliva na celotno telo. Razlog za to je ogromen sklop refleksnih točk, ki so odgovorne za stanje telesa kot celota. V stopalu je velika koncentracija točk, ki so po sodobni refleksologiji povezane s hrbtenico. Zato lahko stimulacija tega območja stopala pomaga ublažiti bolečine v hrbtu in priti do splošnega počutja celotnega telesa prav tako pa pozitivno vpliva na oči, ušesa, nosni sinus, zobe in dlesni.

Po vsem svetu je najbolj poznana masaža stopal, ki se imenuje refleksoterapija. Refleksoterapija je masaža stopal pri kateri terapevti uporabljajo posebne tehnike s pomočjo refleksnih točk na stopalih saj je na njih nahaja ogromno refleksnih točk, ki so povezani z različnimi deli našega telesa. Že z samimi pritiski in stimulacijo lahko močno vplivamo na zdravje naših stopal.

Refleksoterapija je prav tako pomembna in priporočljiva za nosečnice.
Noga ima 7.200 živčnih končičev; med nosečnostjo od vsakega od teh živčnih končičov vpliva na zvišano raven hormonov in dodatno težo. Ker se vaša nosečnost približuje tretjemu trimesečju, je otekanje nog posledica zastajanja tekočine pogosto zaradi sproščanja hormona, ki pripravi medenične vezi za rojstvo. Masaža stopal ne pomaga le pri zmanjševanju edema, temveč lahko poveča tudi fleksibilnost in mišični ton ter izboljša občutek dobrega počutja nosečnic. Poleg tega, tako kot mnoge druge vrste masaž, masaža na stopalih lahko sproži sprostitev, olajšanje stresa in povzroči bolj miren spanec.

Share this post