Čokoladna masaža

Čokoladna masaža

“Čokoladna masaža” je celostna terapija, ki temelji na pravi čokoladi in ima številne terapevtske učinke. Gre za globoko negovalni in vlažilni tretma, ki razvaja telo in dušo.
Kakav spodbuja proizvodnjo in izločanje endorfinov v možganih ter pomaga v boju proti tesnobi in stresu. Občutek čokolade na koži in bogat naravni vonj ustvarjata sproščujoče in navdušujoče vzdušje. Čokolada prinese veliko koristi za vašo kožo, zato se pogosto in čedalje v večji meri pojavlja v toliko različnih izdelkih za nego kože. 

Trpljenje skozi zimo je lahko naporno, zakaj torej ne bi uživali v pospeševanju možganov, ki se počuti neverjetno in pomirja telo brez krivde? Če iščete luksuz, je morda čokoladna masaža ravno pravno sredstvo, ki ga morate držati do pomladi.

Zgodovina razvoja čokolade
Čokolada se je pojavila kot sestavina lepotnih in telesnih izdelkov v sredini 1800-ih, ko so lepotni proizvajalci odkrili blagodejne učinke kakavovega masla za mehčanje kože.Nato pa so koristi, ki jih prinaša čokolada kot telesna obdelava, začeli znanstveno preiskovati, deloma tudi zaradi odkritja znanstvenikov, da lahko uživanje čokolade koristi za zdravje nekaterih ljudi.
Da bi kar najbolje izkoristili zdravilnost čokolade pa lahko odločite za tretmaje, ki vsebujejo čokolado, kakav ali kakavovo maslo kot glavno sestavino masaže. Nekateri pravijo, da je čokolada zeliščni spremljevalec”.. Za čokolado velja, da temnejša je čokolada, boljše so njene koristi za vašo kožo, zato izberite tretmaje, ki uporabljajo čokolado, ki vsebuje vsaj 35 odstotkov kakava.  

Čokoladni tretmaji lahko vplivajo na vašo kožo na nekaj različnih načinov. Pomaga lahko povečati vsebnost vlage v vaši koži in spodbuditi obnovo celic. Čokolada vsebuje tudi kofein, sestavino, ki pospeši cirkulacijo in začasno utrdi kožo, ko se jo nanese lokalno. Ker je čokolada antioksidant, lahko pomaga tudi zaščititi kožo pred gubami.Poleg tega, da kri priteče in koži nudi močan odmerek zaščite, so olja, ki jih najdemo v kakavovem maslu, neverjetna vlažilna sredstva, ki lahko grobi zimski koži dajo moč naravne hidracije. In ali ste vedeli, da samo vonj po čokoladi možganom pošilja signale evforije, kar povzroča dvig razpoloženja in občutek zadovoljstva? Če iščete luksuz, je morda čokoladna masaža ravno pravo sredstvo, ki se ga morate držati do pomladi. Predstavljajte si, da se naslonite in sprostite, medtem, ko masažni terapevt na kožo nanese čisto kakavovo maslo, ki takoj začne delovati na vašo kožo in hkrati spodbuja regenaracijo vaše kože.

Doma si lahko naredite lasten masažni losjon za čokolado v le nekaj preprostih korakih:
Četrtino skodelice kakava v prahu zmešajte z eno skodelico karitejevega masla in četrt skodelice kamilice. Za to lahko uporabite mešalnik, da dobite lepo gladko konsistenco.
Mešajte, dokler losjon ne postane gladek in brez grudic. Če bi radi, da je tanjša, dodajte še malo olja. Če imate raje gostejšo kremo, dodajte še karitejevo maslo. Za najboljše rezultate poskrbite, da je karitejevo maslo na sobni temperaturi.
Ta losjon nalijte v kozarec s tesnim pokrovom in shranite na hladnem temnem mestu.
Losjon lahko uporabite za masažo telesa ali kot vlažilec kože. Je dovolj nežen za vsakodnevno uporabo.

Share this post