Kako poskrbeti za zdravje naših nog

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

masaža nog

masaža nog
Naša noga, ki nosi težo celotnega telesa, omogoča gibanje in opravlja veliko dela čeprav so najmanjši del telesa. Če želite razvajati noge in jih ohraniti močne in prilagodljive, je dnevna masaža stopal za nekaj minut dobra izbira.
Redna masaža stopal skupaj z refleksoterapijo pomaga pri spodbujanju fiziološkega in fizičnega zdravja.

Zdravstvene prednosti refleksoterapije stopal

Refleksologija je starodavna zdravilna praksa, ki temelji na načelu, da na stopalih obstajajo refleksne točke, ki ustrezajo različnim organom in žlezam. Človeška noga je evolucijsko čudenje, ki je sposobno ravnati na stotine ton sile in vaše teže v gibanju. Ima 42 mišic, 26 kosti, 33 sklepov, 250 000 znojnih žlez in najmanj 50 vezij in tetiv. Še zlasti imajo stopala skoraj 15.000 živčnih končičev.

Torej, pri refleksoterapiji se pritisk na reflekse uporablja na nogah, kar spodbuja dobro zdravje. Tukaj je nekaj zdravstvenih prednosti masaže stopal in refleksoterpije:

Izboljša krvni obtok
Zaradi sedenja in nezdravega življenjskega sloga močno obremenjujemo mišice naših nog zato 10-kratna masaža stopal dnevno pomaga pri prenosu kisika v celice telesa, kar je bistveno za splošno zdravje naših nog.

Zdravi oziroma omili depresijo
Masaža stopal in refleksoterapija pomaga pri boju proti depresiji. Nekatere točke na stopalih so koristne pri lajšanju simptomov depresije. Masiranje teh točk ali pritisk na njih za nekaj minut 2 ali 3-krat na dan lahko pomaga pri odpravljanju simptomov depresije.

Pomaga pri sprostitvi
Po napornem in stresnem dnevu je masaža stopal pomirjujoč in sproščujoč način za sprostitev. Masaža in refleksoterapija od 5 do 10 minut pred spanjem lahko izboljšajo občutke splošne blaginje.

Spodbuja boljši spanec
Najboljši čas za masažo noge je pred spanjem. Pomirjujoča in sproščujoča masaža stopal izboljša krvni obtok. To pomaga pri mirnem spanju.

Olajša telesne bolečine
To je najboljši del refleksoterapije. Če je opravljeno previdno, zdravi bolečine, kot so glavoboli, migrene, bolečine v vratu, spodnji in zgornji hrbtenici.