Karitejevo maslo in njegove pozitivne lastnosti

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

karitejevo maslo

športna masaža
Olje, bogato z maščobami, ki izvira iz drevesa karite (znano tudi kot drevo shee), je vaša rešitev za številne težave v zvezi s kožo, zdravjem in lasmi. Dokaj nedavno je to maslo v zahodnem svetu pridobilo veliko popularnost zaradi široke uporabe v več lepotnih izdelkih, kot so losjoni, kozmetika, šamponi in balzami. Tradicionalno je bila pridelava karitejevega masla strogo rezervirana za ženske in njihove številne poslovne priložnosti.
Če želite poiskati čudovit izdelek naravne lepote za kožo ali lase, je karitejevo maslo čudovita izbira.

Glavne sestavine karitejevega masla vključujejo oleinsko kislino, stearinsko kislino, linolno kislino itd. Hitro se absorbira v kožo, ker se topi pri telesni temperaturi. Njegove vlažilne in zdravilne lastnosti so koristne za številna vprašanja kože. Ima tudi protivnetne in protimikrobne lastnosti (do določene mere), ki jih je mogoče uporabiti za zdravljenje številnih bolezni. Njegova podobnost z mnogimi rastlinskimi olji je primerna za zaužitje.

Karitejevo maslo se pogosto uporablja v vlažilcih, kremah, losjonih in drugih emulzijah za kožo in dlake. Je bogat z maščobami, zaradi česar je odličen emolijent in za kožo bogato vlažilno sredstvo. Eksperimenti so pokazali tudi, da ima antiinflamatorne lastnosti in antioksidante. To lahko pomaga zmanjšati vnetne kožne bolezni in škodo, ki so jo zaradi prostih radikalov povzročili koža in lasje.

Prav tako vsebuje vitamine A in E, ki kožo ne obdržijo le v optimalnem zdravju, temveč tudi zaščitijo pred sončnimi škodljivimi ultravijoličnimi sevanji. Te komponente dajejo karitejevemu maslu zaščitni faktor zaščite pred soncem (SPF). Vitamin E pomirja tudi suho kožo in izboljša elastičnost kože, tako da je to maslo dobro sredstvo proti staranju.

Vključitev karitejevega masla v vašo običajno rutino za nego kože bo delala čudeže.

1. Vlaži suho kožo

Karitejevo maslo je odličen vlažilec za obraz in telo. Njegova vsebnost maščobe je odgovorna za njegove emolijentne in humektivne lastnosti. Nekatera področja telesa lahko zaradi suhosti celo razvijejo kožne razpoke. Karitejevo maslo lahko neguje kožo z vsebnostjo maščob. Prav tako lahko pripomore k mehčanju kože na rokah in nogah. Preprosto prodira skozi kožo, brez zamašitve por in je učinkovit za suho kožo.
Uporabite karitejevo maslo za zdravljenje počenih pet, suhih kožic in grobih madežev na koži. Uporabite ga lahko tudi za preprosto vlaženje kože v hladnejših mesecih.

2. Zdravi akne

Karitejevo maslo je znano po svojih zdravilnih lastnostih, kar je mogoče pripisati prisotnosti več maščobnih kislin in rastlinskih sterolov, kot so oleinska, palmitinska, stearinska in linolenska kislina. Maslo iz kariteja je bolj neprepustljiv kot druga olja in maščobe iz jedilnega olja, kar mu daje velik zdravilni potencial. Surovo, nerafinirano karitejevo maslo je učinkovito pri utrjevanju kožnih izpuščajov, luščenju kože, brazgotinah, strijah, ugrizih, opeklinah, stopalih športnikov, ugrizih žuželk in ušesih ter aknah.

3. Zmanjša vnetje kože

Karitejevo maslo ima več derivatov cimetove kisline, ki kažejo protivnetne lastnosti. Te lastnosti omogočajo izboljšanje stanja kože, ki so posledica povečanja vnetnih spojin. Splošno vnetje iz pogojev, kot so dermatitis je mogoče ublažiti z uporabo karitejevega masla na prizadetem območju. Sončenje in izpuščaji, ki povzročajo razne otekline, je mogoče obravnavati tudi z uporabo tega masla.

4. Odličen proti staranju kože

Karitejevo maslo velja za enega najboljših sredstev proti staranju kože. Spodbuja proizvodnjo kolagena in mladostnega proteina v koži. Vitamini A in E, ki jih najdemo v maslu, kožo nahranijo in jo naredijo voljno. Če se redno uporablja, zmanjša gube in preprečuje prezgodnje gube in obrazne linije.

5. Zagotavlja olajšanje za srbečo kožo

Za srbenje kože je karitejevo maslo nadvse koristno. Suha koža lahko povzroči, da koža postane luskasta ter, da koža srbi. Vlažilne maščobne kisline karitejevega masla lahko olajšajo kožo z olji, ki jih koža takrat potrebuje.

6. Obnovi elastičnost kože

Ne-saponifiable snovi in vitamin F v tem maslu so bistvene sestavine za ohranjanje elastičnosti kože. Karitejevo maslo izboljšuje tudi proizvodnjo kolagena v koži. Tako njena uporaba obnavlja naravno elastičnost kože poleg hidratacije in mehčanja. Obnovljena elastičnost zagotavlja tudi manjše gubice.

7. Obnovi poškodovane lase

Številne kemične obdelave, kot so ravnalniki in sušilci las so odgovorni za odstranjevanje naravne vlage iz las. Karitejevo maslo lahko pomaga obnoviti izgubo vlage. Prav tako ščiti lase pred težkimi vremenskimi razmerami in škodljivimi prostimi radikali v zraku in vodi. Poleg tega ima karitejevo maslo nizek SPF, ki zadostuje za zaščito las pred poškodbami sonca zaradi izpostavljenosti ultravijoličnim sevanjem. Popravlja škodo, ki jo je že povzročilo sonce. Še posebej je maslo koristno za obdelane ali barvane lase.

Tukaj je preprost način za vključitev karitejevega masla v nego las:
Vzemite žlico surovega ali nerafiniranega karitejevega masla in jo raztopite v mikrovalovni pečici 30-60 sekund.
Ko se maslo nekoliko ohladi, dodajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke. Ta korak ni obvezen.
Uporabite utekočinjeno maslo na lasišču čez celotno dolžino las.
Pustite ga pol ure in nato sperite lase z blagim šamponom.