Karitejevo maslo kot eden izmed najbolj vsestranskih sestavin naravne lepote

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

karitejevo maslo

Karitejevo maslo, v vsej svoji orehovi in masleni dobroti, prihaja iz drevesa Karite (Shea), ki je domorodna v Afriki. Matice karitejevega drevesa se poberejo in kuhajo, da sproščajo olja iz kariteja. Ko so olja posneta stran od orehov, se matice odstranijo, posušijo in zdrobijo, da pridobimo karitejevo maslo. Ni presenetljivo, da ima karitejevo maslo navaden in nekoliko dimljen vonj. Znan je po svilenosti, ko jo naneseš na kožo. Karitejevo maslo je zelo gosto in trdno pri sobni temperaturi, vendar ima bogato masivno konsistenco. Mnoge študije kažejo, da je še posebej dober, če prodre v kožo saj vsebuje kar 60% maščobe, zaradi česar kožo lepo zmehča.

Uporablja se v masažah saj karitejevo maslo podpira elastičnost kože in njeno prožnost, povečuje proizvodnjo kolagena in povečuje kroženje ter hkrati pospešuje regeneracijo kožnih celic. Lahko olajša bolečine v sklepih in revmatizem, ublaži bolečine in zmanjša strije.

Karitejevo maslo se uporablja tudi v laseh, saj lasne konice navlaži in hrani vse od korenin, ščiti pred suhimi in krhkimi konicami ter popravi poškodovane lase. Priporoča se redna uporaba balzamov in šamponov iz karitejevega masla. Pogosto ga uporabljajo tudi v medicinske namene.

karitejevo maslo

Se sprašujete, ali je karitejevo maslo mogoče uporabiti na obrazu? Poskrbite za svojo kožo in telo saj lahko s karitejevim maslom popolnoma navlažite kožo za čudovit sijaj. Morda boste presenečeni, če boste izvedeli, da maščobne lastnosti karitejevega masla omogočajo še boljšo vlažilno izbiro kot kokosovo olje.

Karitejevo maslo kot vlažilno sredstvo

Karitejevo maslo je eden izmed najbolj vsestranskih sestavin naravne lepote, ki ga uporabljajo povsod po svetu. Je vsestranski zato ga lahko uporabljamo v več namenov.
– je naravni vlažilec kože
– odličen kot zaščita pred soncem
– v nosečnosti je uspešen pri boju proti strijam
– je najboljši odstranjevalec gub
– je najboljše masažno maslo
– odličen za brazgotine
– lahko je osnova za domači deodorant
– kot naravni izdelek je odličen za nego dojenčka…

MASAŽA S KARITEJEVIM MASLOM

Masaža s karitejevim maslom je primerna za vse vrste kože. Karitejevo maslo učinkovito zagotavlja dolgotrajno navlaženost kože in ji daje popoln sijaj. Masaža s karitejevim maslom odpravlja napetost, bolečine v sklepih in mišicah in poskrbi za splošno dobro počutje. Zaradi svojih izjemnih sestavin ima ogromno koristi za vašo kožo.