Tajska masaža

tajska masaža onzonthai

Tajska masaža

tajska masaža onzonthai

Ste se že srečali s tajsko masažo? Ste bili presenečeni, ko je masažni terapevt uporabljal svoje komolce ali kolena? Za tiste, ki ste obiskali Tajsko, ste verjetno že seznanjeni s tajsko masažo, ki jo ponujajo skoraj v vsakem kotu.Tajska masaža je starodavna oblika masaže, ki so jo razvili budistični menihi na Tajskem pred 2.500 leti. Ta članek vam bo predstavil osnovna načela tajske masaže.

Skozi leta je tajska masaža postala priljubljeno zdravljenje v skoraj vsakem zdravilišču po vsem svetu. Pomembno je omeniti, da je izvor masažne tehnike precej vplival na ayurvedsko in tradicionalno kitajsko medicino. Zaradi svoje strateške lege med Indijo in Kitajsko je Tajska priča stalnemu toku ljudi, idej in tradicionalne medicine iz obeh držav in je bila vsaka od njih oblikovana na različne načine.

Tajska masaža deluje na energijskih linijah znotraj telesa, ki jo v azijski kulturi poznajo kot “občutek”. Ko postanete bolni, je pretok energije okoli telesa blokiran ali se ne giblje tako prosto, kot bi se moralo. Med tajsko masažo se spodbudi pretok energije, harmonija in ravnovesje telesa.

Potek tajske masaže

Na trdnem in na najboljšem ležišču, v udobnih bombažnih oblačilih boste doživeli sprostitev, ki bo poskrbela, da boste v nov dan vkorakali sveži in in bolj sproščeni. Skozi tajsko masažo bo terapevt začel z dodajanjem energije v vaše telo. To pomeni, da bo dlan in palec pritiskal vzdolž energetskih vodov, ki segrejejo mišice in povečujejo pretok krvi. Prav tako bo sprostil napetost vaših mišic in spodbudil gibanje in raztezanje vaših okončin.

Največja razlika med tajsko masažo in drugimi vrstami masaže je ta, da tajska metoda uporablja ritmično gibanje, mišično raztezanje in stiskanje. Pri tajski masažo terapevti uporabljajo roke, noge, komolce, podlakti in kolena. Izvaja se na udobni preprogi na tleh.

Koristi redne tajske masaže vključujejo oprostitev zaprtja, glavobolov, išias, bolečine v vratu in hrbtenici.

Tradicionalna tajska masaža je starodavni zdravilni sistem, ki združuje široko in ciljno akupresuro, stimulacijo in manipulacijo energetskih linij, imenovane sen. Učinek zdravljenja se izboljša, ko je bolnik popolnoma sproščen in v globokem dihanju.
Tradicionalna tajska masaža je izredno učinkovita pri različnih težavah, ki so povezane s kostno mišičnim sistemom saj lajša bolečine v vratu, križu in hrbtenici ter mišicah, kitah, sklepih nenazadnje pa masaža izboljša gibljivost sklepov. Še posebej jo pa priporočamo vsem strankam katere imajo stresne čustvene težave saj masaža lajša glavobole kot so migrena, sproščanje napetosti ter s tem povezane prebavne motnje.

Share this post