Zgodovina masaže z vročimi kamni

By Onzonthai,

  Filed under: Tajske masaže
  Comments: None

masaža z vročimi kamni

Čeprav lahko nekateri masažni terapevti in stranke menijo, da je masaža vročih kamnov preprosto modna, uporaba kamnov in dragih kamnov za zdravilne namene traja že tisoče let.

Del zgodovine

Tako verbalna kot pisna zgodovina potrjujejo, da so Kitajci pred več kot 2000 leti uporabljali ogrevane kamne kot sredstvo za izboljšanje delovanja notranjih organov. Kamni so bili uporabljeni tudi za zdravljenje v Severni Ameriki, Južni Ameriki, Afriki, Evropi, Egiptu in Indiji.
Te tradicije so vključevale polaganje kamnov v vzorce na telesu, nošenje kamnov za zdravje in zaščito, z uporabo kamnov za diagnozo in zdravljenje bolezni. medicinska kolesa.


Hot stone massage therapy

Vir zdravljenja

Zdravilna praksa curanderas (dobesedni prevod: “zdravilci” v španščini) in druge skrbnice ženske so pogosto vključevale obravnavanje bolezni, kot tudi nosečnost in porod. Ti ljudski zdravilci so uporabljali ogrevane kamne, da bi zmanjšali neugodje zaradi menstruacije, ter uporabo hladnih kamnov za upočasnjeno krvavitev po porodu.
Nekateri viri prav tako navajajo primere kultur, v katerih so ženske menile, da je preprosto držanje kamnov med porodom prispevalo k njihovi moči in vzdržljivosti.
Starodavna grška in rimska kultura imata dolgo zgodovino številnih oblik masaže in karoserije. Rimski imperij, ki sega v 27. stoletje pr. na 476 A.D. je znano po nastanku rimskih kopeli.
Ta starodavna tradicija je še danes z nami v obliki sodobnih hidroterapijskih praks. Rimljani so uporabljali tudi kamne v savnah in kombinirali učinke vroče potopne kopeli s hladilnimi učinki marmornega kamna in hladnih bazenov.


Prenovljena stara tehnika

Uporaba ogrevanih kamnov v masaži je bila ponovno rojena z uvedbo LaStone terapije, ki jo je leta 1993 ustvarila Mary Nelson.
Masaža kamna, ki je bila opravljena pravilno, je ena najbolj sproščujočih oblik masaže, ki jo oseba lahko prejme in je zaradi svoje priljubljenosti spet hitro potovala po vsem svetu.
Masaža z vročimi kamni s celotnim telesom se je razvila tako, da vključuje globoko tkivno specifično delo, vroče kamnite obraze, pedikuro in manikuro vročih kamnov ter terapijo vročih kamnov. Zaradi svoje neverjetne energije se kamni uporabljajo v reikiju, polaritetni terapiji in kranialnem sakralnem delu.
Veliko je terapevtov, ki uporabljajo lastno variacijo masaže kamna, od dajanja kamnov na telo do masaže v globokih tkivih. Dva pomembna varnostna dejavnika pa se uporabljata za vse uporabe vročih kamnov v masažni terapiji:
Nikoli ne postavljajte vročega kamna na golo kožo, ne da bi ga premikali.Vedno uporabljajte pregrado, kot je poseben tekstilni izdelek, namenjen za postavitev kamna, ali vsaj list ali brisačo za zaščito kože.


Evolucija podjetij za dobavo kamna

Z naraščanjem priljubljenosti te masaže je potreba po virih masaže vročih kamnov postala nujna. V ta namen so se razvila podjetja za dobavo kamna, kot so ljudje Desert Stone People, TH. Stone, RubRocks in Nature’s Stones Inc.

Druge možnosti so vključevale lončene posode, električne plošče in grelne pladnje, ki so vse nosile možnost pregrevanja kamnov in žganja stranke.
Težava je bila seveda v tem, da so bile vse te možnosti dejansko kuhinjski aparati, v nasprotju s tem, da so profesionalne grelne naprave, izdelane posebej za zdravilišča, pisarne kiropraktikov in sobe za masažno terapijo.
Po dolgoletnem sodelovanju in sodelovanju med Nature’s Stones Inc. in korporacijo Metal Ware (proizvajalci Nesco izdelkov) je bil ustvarjen Spa ~ Pro masažni kamniti grelec, enota, izdelana posebej za masažo vročih kamnov.